Distintas organizaciones de la sociedad civil estamos movilizadas y coordinando acciones para hacer posible la extradición al Perú del prófugo de la justicia, Alberto Fujimori Fujimori. Ahora mas que nunca se hace indispensable compartir información sobre los delitos de los que se le acusa a Fujimori y realizar actos que promuevan la solidaridad con esta causa, y generen mecanismos de presión a las distintas autoridades que tienen a su cargo el deber de devolver a Fujimori al Perú.

lunes, abril 03, 2006

CATALUNYA SEMPRE AL COR, VISCA CATALUNYA!!!

Resolució 380/VII del Parlament de Catalunya, sobre la sol·licitud d’extradició a Perú de l’expresident peruà Alberto Fujimori


Tram. 250-01063/07


Adopció: Comissió d’Actuacions Exteriors, Cooperació i Solidaritat
Sessió núm. 16, 15.03.2006, DSPC-C 309



COMISSIÓ D’ACTUACIONS EXTERIORS, COOPERACIÓ I SOLIDARITAT


La Comissió d’Actuacions Exteriors, Cooperació i Solidaritat, en sessió tinguda el dia 15 de març de 2006, ha estudiat el text de la Proposta de resolució sobre la sol·licitud d’extradició al Perú de l’expresident peruà Alberto Fujimori (tram. 250-01063/07), presentada pel Grup Parlamentari Socialistes - Ciutadans pel Canvi, pel Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya i pel Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Alternativa.



Finalment, d’acord amb l’article 146 del Reglament, ha adoptat la següent



RESOLUCIÓ


El Parlament de Catalunya insta el Govern a fer les actuacions pertinents, en el marc de les seves competències, davant el Govern de l’Estat per a:


a) Demanar al Govern de la República de Xile que prengui les mesures adients perquè l’expresident de Perú Alberto Fujimori sigui tractat com a detingut requerit per la justícia peruana per crims de lesa humanitat i que, a l’espera que s’iniciï el procés d’extradició i en consideració de les greus acusacions de la justícia peruana, no compti amb facilitats per a desenvolupar activitats polítiques en territori xilè.


b) Donar suport a Perú en la sol·licitud d’extradició de l’expresident Alberto Fujimori davant del Govern xilè, tot respectant-ne plenament l’autonomia judicial. Palau del Parlament,
15 de març de 2006



El secretari
Joan Sabaté i Borràs


La presidenta de la Comissió
Carme Porta i Abad